ŞİFRE KORUMALI ON/OFF DEVRESİ-2

Code lock circuit şifreli röle on off
Daha önce sizlerle şifre korumalı basit bir röleli on/off devresi paylaşmıştım (Şurada, yan sekmede açılır). Devrenin yapısı son derece basit idi ve herkes tarafından uygulanabiliyordu. Ayrıca şifreyi PCB üzerinden değiştirebilmeniz için orijinal KiCAD proje dosyalarını da vermiştim.

Bu yazımda ise yine o devreye çok benzeyen fakat çok daha iyi bir versiyonunu paylaşacağım. Şifre korumalı röle devresi 2. Devreyi ister kendiniz yapabilir, isterseniz PCBWay sitesine sipariş verebilirsiniz. Ya da delikli plakete de kurmayı deneyebilirsiniz. Önceki devrede olduğu gibi yine orijinal KiCAD proje dosyasını da baskı gerberleri ile birlikte vereceğim. Böylelikle KiCAD kullanmayı biliyorsanız şifreyi istediğiniz gibi bağlantılar üzerinden değiştirebilirsiniz. Sizin için güzel bir uygulama olacaktır.

Görsellere geçmeden önce elektronikte tür olarak çok fazla şifre devresi olduğunu belirtmem gerekiyor. Yazılımlı, entegreli, şimdi sizle paylaştığım gibi transistörlü basit yapılı... Bu konuda daha fazla araştırma yaparak şifre korumalı on-off devreleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Code lock circuit şifreli röle on off

Devre Colin Mitchell tarafından çizilmiş. Ben de onun sitesinden aldım.

Code lock circuit şifreli röle on off

Devreyi önceki devreyle aynı kalıbı kullanarak, ancak üzerinde değişiklik yaparak PCB’ye döktüm. Bu kez yollar ve diğer bağlantılar biraz farklıdır. Öte taraftan devrede yine rölenin enerjilendiğini (aynı zamanda şifrenin doğru olduğunu) gösteren bir yeşil LED kullanacaksınız. Resimde kırmızı göründüğüne aldanmayın; kütüphanemde 3mm yeşil LED olmadığından boş bırakmaktansa kırmızı kullandım.

Code lock circuit şifreli röle on off

Devrenin baskı şeması da buna benziyor. Eğer isterseniz resme bakarak delikli pertinaksa kurabilirsiniz. 

Devreye ait baskı şeması ve orijinal KiCAD proje dosyalarını >>BURADAN İNDİRİN<<

İyi çalışmalar dilerim.

seron

basitelektronikprojeler.blogspot.com

Yorumlar