PROGRAMSIZ KOLAY DEVRE ÇİZMEK

Kolay devre çiz, paint ile kolay devre çizimi
Herhangi bir EDA programı kullanmadan da devre şeması çizilebilir. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey eski PaintXP programıdır. Windows'un son versiyonlarında gelen paint programı maalesef istenen birçok işlevi içermiyor ve kullanıcı açısından ideal bir program değil. Bu yazımda size indirmeniz için bir arşiv vereceğim ve arşiv içindeki dosyaları kullanarak kolayca devre çizebileceksiniz.

Size vereceğim şey basit bir PNG dosyasıdır. Bu dosyanın içinde elektronik devre elemanlarının küçük resimleri var. Bunları kullanarak basit devreler yapabilirsiniz.

programsız devre çiz, bilgisayarda elektronik devre çizme

Resim içerisinde basit analog devreler çizebilmek için gerekli çok şey var. Bunları seçerek kopyala ve yapıştır yapıp boş alanda devrenizi çizin.

Daha önce şurada da bu konunun benzerini oluşturmuştum, şayet resimlerle değil devre elemanları ile çizmek isterseniz konuya atlayabilirsiniz.  

İndireceğiniz arşivin içinde eski PaintXP.exe programı ile ykarıdaki resim bulunmaktadır. Ayrıca isterseniz "bu resmi paint XP ile aç" fonksiyonunu bağlam menüsüne eklemeniz için betik de var.

Nasıl kullanılacağını videodan izleyebilirsiniz.




PaintXP'de elektronik devre şeması çizmek için gerekli içeriği >>BURADAN İNDİR<<

İyi çalışmalar dilerim.

seron
basitelektronikprojeler.blogspot.com

Yorumlar

  1. Denedik ve torunum benim gibi kullanmaya başladı. Teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder